Zajęcia z wykorzystaniem sprzętu zakupionego w ramach programu „Laboratoria przyszłości” - marzec 2023 r.
Tosty, gofry, koktajle zagościły na stałe w naszych planach pracy :
1) Kl. 6 w ramach zajęć kreatywnych postanowiła zorganizować wspólne śniadanie poprzez przygotowanie smacznych tostów. Dziewczęta jako główny składnik preferowały ser, chłopcy wędliny, pomidorki, ser i oczywiście dużo keczupu. Integracja klasy, wspólne rozmowy, to pozytywne strony wspólnie spożywanych posiłków.
2) Kl. III w ramach ed. technicznej poznała przepis na przygotowanie z mleka smacznego jogurtu oraz jak wykonać pastę z rzodkiewki, szczypiorku i jogurtu.
3) Kl. 5 w ramach przedmiotu technika wykonała tortillę pełną witamin.
4) Z okazji powitania wiosny kl. 5 była organizatorem kawiarenki, w której królował popcorn, koktajle, babeczki i inne pyszności.